Detect head
címlapCégünkről Szolgáltatások Referenciák Kapcsolat aktuális Időjárás-előrejelzés Hibabejelentes Sporttevékenység Levél a Detect Kft-nek
  alcim-időjárás előrejelzés 30 napra

 

minigolf1:: A minigolf kialakulása
A minigolf a XX. század első évtizedeiben alakult ki, a legrégebbi feljegyzések az Egyesült Államokból származnak, de az 1920-as évek második felében már Európában is találhatóak információk a sportág elindulásáról. A minigolf tulajdonképpen a golfból alakult ki. Egyrészt a golf a nagyközönség számára nem mindenhol volt elérhető, ezért sokan szerették volna játszani egy olyan változatát, amelynek kisebb a területigénye. Ilyen indíttatásból épültek az első rövid távolságú, leginkább a "green"-hez hasonlítható pályák, ám mivel így a játék meglehetősen egysíkúvá vált, adódott az ötlet, hogy ezekre a pályákra építsenek akadályokat. Ettől kezdve különféle ötletes akadályokat tartalmazó minigolf-pályák terjedtek el. Az első, szabványoknak megfelelő minigolf létesítményt 1953-ban építették a svájci Locarno mellett. Ezután kezdett kialakulni a minigolf versenyjellege. A sportág nemzetközi szervezete 1959-ben alakult meg, és már abban az évben megrendezésre került az első Európa-bajnokság, majd később az első Világbaj- nokság is. A legsikeresebbek a svéd, a német és az osztrák versenyzők, nem utolsó sorban azért, mert náluk rendel- kezik a minigolf a legnagyobb hagyományokkal.


:: A minigolf története Magyarországon
A minigolf története Magyarországon 1968-ra nyúlik vissza, ekkor épült az első pálya Balatonföldváron. A 70-es évektől egyre több, később egyre jobb minőségű pályák épültek, melynek köszönhetően 2000-re már 50-60 működő pálya állt a nagyközönség és a sportolók rendel- kezésére. 1993-ban megalakult a Magyar Pályagolf Szövetség, az első Magyar Nemzeti Bajnokság pedig 1994-óta kerül megrendezésre. 1997. az első nemzetközi siker éve. 2000-ben megalakult a Magyar Minigolf Szövetség, amelyet kitartó és következetes diplomáciai munka eredményeként 2001. augusztusában felvették a Nemzetközi Minigolf Szövetség tagjai közé. A nemzetközi versenyeken való részvétel folyamatossá vált, a sikerek száma is egyre nőtt. 2002-ben került megrendezésre az első fedettpályás Magyar Bajnokság, Százhalombattán. Ezt követően a fedett pályák száma is megsokasodott. A sportág ütemesen fejlődött, ismertsége és a veresnyzők száma folyamatosan növekedett. Az elért nemzetközi sikerek mellett már elengedhetelen lett egy Szakszövetség megalakulása. 2004-ben megalakult a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség és ugyancsak ebben az évben készült el az első, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas pálya Tápiószentmártonban. 2005-ben hazánkban, Tápiószentmártonban került megrendezésre a Senior Nemzetek kupája és a Senior Európabajnokság. 2006-ban sikerült a Minigolfot a rendszeres állami támogatásben részesülő sportágak közé emelni. Ezzel lehetővé vált, hogy a Magyar versenyzők már az összes kontinens-bajnokságon részt vettek. A Szövetség jelenleg 13 egyesületet tömörít, közülük 2 kiemelten csak a fogyatékkal élők sportoltatásával foglalkozik. Az aktív, igazolt versenyzők száma folyamatosan növekszik, a szabadidő-sportolásra alkalmas pályák mellett, immár 21, szabványoknak megfelelő pálya áll rendelkezésre az ország különböző területein.

További érdekességek: www.minigolfvb.hu, www.minigolf.hu, www.minigolfsport.hu


:: Első Magyar Minigolf Központ - Budapest
A DETECT Üzleti Kommunikációs Kft. befektetésével, a Budai Sportoktató Akadémia üzemeltetésében és a Magyar Minigolf
Országos Sportági Szakszövetség irányításával jött létre, a 18 világított pályából álló, különleges akadályokat felvonultató
létesítmény. A pálya Budapest első, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas, szabványoknak megfelelő miniatűrgolf
(eternit) pályája. Területe kb: 800 nm.
A létesítmény, a 2008. évi világversenyek alkalmával kiegészül további 18, szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő filcgolf pályával. A pálya, átadása óta otthont ad számos magyar bajnoki versenynek, sportrendezvényeknek, lehetőséget biztosít az iskolások sportoltatására, edzőképzésre, a válogatottak felkészítésére, illetve nyitva tartja kapuit a nagyközönség számára is. A sportpálya akadálymentesített, így a mozgássérültek fogadására is alkalmas. A pálya, az étterem szolgáltatásaival céges rendezvényekre is igénybe vehető.

További érdekességek: www.minigolfvb.hu, www.minigolf.hu, www.minigolfsport.hu

Pályahasználati díjak   minigolf2
Felnőtt belépő: 800 Ft / óra / fő
Diák, nyugdíjas belépő: 650 Ft / óra / fő
   
5 alkalmas felnőtt bérlet: 3000 Ft
10 alkalmas felnőtt bérlet: 5000 Ft
Éves felnőtt bérlet: 19 000 Ft
   
5 alkalmas diák, nyugdíjas bérlet: 2000 Ft
10 alkalmas diák, nyugdíjas bérlet: 4000 Ft
Éves diák, nyugdíjas bérlet: 14 000 Ft
   
Az árak tartalmazzák a labdák és ütők használati díját!
A bérletek a helyszínen megvásárolhatóak, vagy
utánvétellel megrendelhetőek az email címen is!
   
Nyitva tartás: 08-22 óráig
   
Elérhetőségeink: 1119 Budapest, Mérnök u. 35.
  tel.: (+36-1) 206-5390
  e-mail: minigolf@detect.hu
   
Megközelíthetőség:  
A 18-as, és 56-os villamosokkal  
A 7-es és 173-as autóbuszokkal  


:: Budai Sportoktató Akadémia (BSA)
A Budai Sportoktató Akadémia, az ELTE Budai Sportközpontja széles programválasztékával kiváló sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt a környéken lakó családoknak, és a közeli vállalatok dolgozóinak egyaránt. A sportközpont alapterülete 15 000 m2, a kétszintes klubház alapterülete 750 m2, emeleti alapterülete 700 m2. A létesítmény területén, szabadtéren található egy 90m x 60m nagyságú füves footballpálya, 5 db világított teniszpálya, egy világított, salakos kispályás labdarúgó pálya (20x40m), egy világított többfunkciós bitumen pálya (20x30m), egy streetball (kosárlabda) pálya, egy homokos strandröplabda pálya (17x32m), valamint minigolf pálya. Az épületen belül egy parkettás terem (27m x 13m), mely 2 külön teremre osztható, egy parkettás tükrös terem (6,5m x 6,5m), több kisebb helyiség, valamint 6 db öltöző, 16 zuhanyzó, és 20 WC-mosdó, recepció, és étterem kapott helyet.

A létesítmény az alábbi programokkal várja a látogatókat: Football, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, tollaslabda, aerobic, zenés-táncos programok, labdás játékok, önvédelmi sportok, csocsó (asztali foci), sakk, darts. Szolgáltatásaink között szerepel a gyermekek és fiatalok oktatása, sportoltatása, táboroztatása, tanfolyamok szervezése, a sportszakember-képzés, szakmai táborok szervezése, céges sportnapok, sportrendezvények szervezése és lebonyolítása. Fogadások, catering, szemináriumok, animáció, szolárium, masszázs, infra szauna, lágylézeres kezelés, mágneses terápia.

További érdekességek: www.bsa.sport.hu

minigolf3


:: Versenyek
A 2008. évben, első kelet-európai helyszínként Budapest ad otthont a Minigolf Világszövetség (World Minigolf Sport Federation) Ifjúsági Nemzetek Kupája és Világbajnokság versenyeinek.
Megtiszteltetést, és egyben nagy felelősséget is jelent számunkra, hogy Magyarország nyerte el a sportág idei ifjúsági világ- versenyeinek rendezési jogát. Tudjuk, sokak elképzelésében a minigolf a mai napig nem nyerte el az Őt megillető, méltó helyet. Igen, tisztában vagyunk azzal is, hogy bizonyos esetekben, a sportág említése csupán elnéző mosolyt csal az arcokra. A minigolf az elmúlt évtizedek alatt igazi sportággá fejlődött, Szakszövetsége, Nemzeti Bajnoksága van, és a versenyzők mellett a szabadidejükben minigolfozók száma is egyre több. Európa számos területén örvend a minigolf óriási népszerűségnek, több országban pedig a legnépszerűbb szabadidősportok egyike.
Büszkén mondhatjuk: a feltételek már hazánkban is folyamatosan közelítenek ahhoz, hogy a minigolf Magyarországon tömegsporttá váljon

További érdekességek: www.minigolfvb.hu

 
© 2006 Detect Üzleti Kommunikációs Kft. - Minden jog fenntartva!