Passzív proximity rendszer:

- A passzív proximity kártyaolvasók leolvasási rendszere olyan, hogy a kártyát 10-70 cm-re az olvasó elé kell tartani, és ekkor megtörténik a leolvasás és az azonosítás. A kártya nem tartalmaz elemet, a működéshez szükséges energiát az elektromágneses térből gyűjti össze. A kártya belső kódja gyárilag programozott fix, illetve fejlesztés alatt áll a programozható kivitel.

Aktív proximity rendszer:

- Az aktív proximity rendszer kártyaleolvasási módszere olyan, hogy a rádiófrekvenciás kódolt jelet kibocsátó leolvasóhoz 15-120 cm-nél közelebb lévő kártya kódolt azonosító jellel “válaszol”, amelynek alapján a kártyaolvasóhoz csatlakozó lekérdező kontrollerben tárolt információk egybevetésével megvalósul az engedélyezés, nyitható az átjáró.
Tehát a kártyaolvasót a leolvasás érdekében egyszerűen csak meg kell közelíteni. Elég, ha a kártya az Ön zsebében, táskájában van, esetleg kitűzve viseli, vagy a nyakában lóg.

A beléptető rendszerek egységei az alábbiak lehetnek:

- kódzárak,

- kártyaolvasók,

- ujjlenyomat olvasók,

- forgó villák, kapuk

- öltöző szekrények zárai

- lift vezérlések

A helyszín adottságai szerint vezérelhetnek elektromos zárat, ajtóbehúzót, síktapadó mágnest, forgóvillát, személyi sorompót.
Az egyik leggyakrabban alkalmazott eszköz a hagyományos elektromos zár és egyre inkább terjed el a felhasználók körében az úgynevezett síktapadó elektromágnes. A síktapadó mágnes az ajtótokba vagy az ajtótokra építhető elektromágnesből és az ajtólapra szerelt önbeálló lemezből állnak. Előnye a hagyományos elektromos zárral szemben, hogy nagyobb tartóereje van (típustól függően 60-1000kg lehet) és mindezt kis energiával képes megvalósítani.

A gépjárműforgalom ellenőrző rendszer felügyeletét elérhetjük a fent említett eszközökkel vagy lehetőség van rendszám felismerő rendszerek használatára is. Ezek működésük során a videokamerák képeit feldolgozva automatikusan felismerik és rögzítik az áthaladó járművek rendszámát. Vagy a felismert rendszámot a nyilvántartásban megkeresik és csak a megfelelő engedély esetén engedik a jármű továbbhaladását.

Bizonyos eszközöknél lehetőség van arra is, hogy a felismert rendszám alapján az adatbázisban szereplő adatokat egy arra kijelölt személynek (pl. biztonsági őrnek) megjelenítsék, aki egyeztetni tudja az áthaladó autó típusát, színét és az azt vezető személyt az adatbázisban lévő adatokkal. Így ki van zárva a kártyák, rendszámok kölcsönadásának a lehetősége.

Beléptető rendszerek szoftverei:
- egyszerű beléptető program a be- és kilépések ellenőrzése céljából
- munkaidő nyilvántartó program a munkában, ill. hivatalosan távol töltött idők rögzítésére

Kiemelt ügyfeleink

Groupama Biztosító Zrt.
Euroway Networking Kft
B&V Group
Revital Zrt
Fővárosi Bíróság
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Gödöllői Királyi Kastély
Szentendre EÜ Intézményei

Facebook

 • Írjon nekünk!

 • Kapcsolat

  Detect Kft.

  431 0540, Fax: 431 0549

  06 20 925 5951, 06 20 954 6799

  info@detect.hu

  1103 Budapest, Kőér u. 2/E.

  Hírlevél